TÜRK kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Geleneklerine sahiptirler.Akrabalık bağları oldukça güçlüdür.Köyün yemekleri:Kaz yemeği,Feselli,Kete Yağ icerisinde kızartılan hamur işleri olarak; Bişi, Mafiş, lokum, Kaymak karistirilarak yapilan kuymak ve nezik.Mantı, erişte, makarna´nin yani sira cesitli tahillar kullanilarak yapilan pilavlar, corbalar ve modern mutfaklarin icerdigi her tur yemekler yapilmatadir.Elbette bir koy yasami olmasi sebebi ile her turlu et, sut ve sut urunleri uretilip tuketilmektedir. Bunlarin basinda yogurt, peynir en onemlilerindendir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyluler ihtiyaclarini fazlasiyla karsilayacak ekili alanlar ve meralari kullanma imkâni bulmaktadirlar. Turkiyenin son yirmi yil icerisindekidegisimine paralel olarak koydeki yasam standardi ve koy halkinin urettiklerinin deger kazanmasi sonucu ekonomoik sıkıntı yasanmamaktadir. Kisi basinadusen ortalama yillik kazanc $4000 ila $5500 arasinda degismektedir.Muhtarlık[değiştir | kaynağı değiştir]Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:2014 - Mühendis Öztürk2009-Celal Karataş2004 - Hüccet Korkut1999 - Ismet YILMAZ1994 - Celal Karataş1989 - İsmet Yılmaz1984 - Kemal Karataş1979 - Kurban KorkutAltyapı bilgileri[değiştir | kaynağı değiştir]Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur.(PTT subesine gerekte yoktur) [[Sağlık ocağı vardir ancak saglik personelî yoktur. Kanalizasyon haric modern bîr yerlesimyerinde olmasi gereken her imkân mevcut olup; Bunlar: Saglik Ocagi, okul, cami, evlerde su sebekesi, Telefon, internet, kolaylikla kullanabildikleri mobiltelefonlar. Koy sakinlerinin %80´i yeni ve modern yapilarda oturmakta olup, Il ve ilce´ye son derece guzel ve saglam olan asfalt yollarla en hizli ulasimsaglanmaktadir. KULTURU BILGILERI ADMIN GIRIS